Dristige møbler

Wilhelm Hansen Fonden fejrede tyve års erhvervseventyr med Finn Juhls møbler og hædrede to møbelkunstnere, der arbejder i Finn Juhls tradition.

Årets Finn Juhl arkitekturpriser gik til Anne Brandhøj og Eske Rex, som arbejder i feltet mellem kunst, arkitektur, iscenesættelse og møbler.

Det gjorde Finn Juhl også, og årets to prismodtagere fornyer og viderefører hans tradition for dristige, eksperimenterende møbler.

Stifteren af WH-fonden, Hanne Wilhelm Hansen, dannede par med Finn Juhl. Efter hans død gav hun to unge møbelfolk fra firmaet One Collection i Ringkøbing, Ivan Hansen og Hans-Henrik Sørensen, licens til at producere Finn Juhl møbler. Det skete på et tidspunkt, da næsten ingen møbler var i produktion. Men i dag, tyve år efter, er Finn Juhls møbler blevet et internationalt erhvervseventyr for One Collection og dermed også for dansk teater, musik, dans og møbelkunst, som WH-fonden støtter. Licensindtægterne fra One Collection føres tilbage til fonden, som deler pengene videre til kunstnerne.

Ved en fest på Det Kongelige Bibliotek tirsdag den 28. maj fejrede vi både årets prismodtagere og One Collection. Priserne blev motiveret af scenografen Steffen Aarfing, bestyrelsesmedlem i WH-fonden. Og Ivan Hansen og Hans-Henrik Sørensen kom på scenen i Dronningesalen i samtale med Katrine Gislinge og Karen-Maria Bille, ligeledes bestyrelsesmedlemmer i WH-fonden.

Forfatteren Christian Bundegaard holdt festtale om Finn Juhls liv, værk og verden.