Modtagerne af årets Finn Juhl Priser hædres for deres modige omgang med møbler.

Wilhelm Hansen Fonden hædrer i år tre møbelkunstnere for deres modige omgang med begrebet møbel, når Finn Juhl priserne 2021 tildeles møbeldesigneren Maria Bruun og design duoen bag Wednesday Architechture: Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt.

Årets prismodtagere er valgt, da de hver især udviser mod i deres arbejde med møbler, og dermed viderefører traditionen fra Finn Juhl, der ligeledes arbejdede med en dristig og eksperimenterende tilgang til møbelkunsten.

”Maria Bruun belønnes for sit berøringsvenlige greb om træet og en stærk forståelse for det paradoksale. Wilhelm Hansen Fonden fremhæver især hendes Nordic Pioneer møbler hvor ren, spinkel minimalisme møder afrundede sokler, der næsten bringer borde og stile til nedsmeltning mod gulvet. Det er gennemført proportioneret og kælent detaljeret. En dristig taburet i møbelserien vender bogstaveligt talt hele formgivningen på hovedet, med sit pastilformede sæde omhyggeligt formet i massivt træ, men med mindelser om en overpolstret siddeoplevelse,” fortæller scenograf Steffen Aarfing, der er bestyrelsesmedlem i Wilhelm Hansen Fonden.

”Wednesday Architecture, der består af Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk, hædres for deres overraskende omgang med det barokke. Dels i et unikt foldebord, der nærmest har kompleksitet of modsætning som mål i sig selv. Spinkelt, uudgrundeligt, mens det modsætningsfyldt træder sig selv over tæerne. Et sæt Botaniske Møbler, der ikke indbyder til havefest, men som eksisterer skulpturelt. Fremstillet med krælighed til detaljer og samlinger, med sans for konstruktionens rumlighed og dets slagskygge på jorden,” afslutter Steffen Aarfing.

Maria Bruun, Lise Bjerre Schmidt og Sofie Trier Mørk modtager hver 100.000 kr.

Fotos af: Bo Nymann

Steffen Aarfing

Bestyrelsesmedlem i Wilhelm Hansen Fonden, Scenograf Steffen Aarfing, om valget af de tre prismodtagere af Finn Juhl Priserne 2021: Maria Bruun, Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt.

Maria Bruun

Mød Maria Bruun!

Stort tillykke med Finn Juhl Prisen 2021

Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt

Mød Sofie Trier Mørk og Lise Bjerre Schmidt der tilsammen udgør Wednesday Architecture.

Stort tillykke med Finn Juhl Prisen 2021.